Frederiksens Isheste

Voksenhold

 

Hold for voksne - Børsterne og Striglerne.

 

Underviser: Maja Frederiksen: Uddannet B-instruktør i Dansk Islandshesteforening, Centreret Rideinstruktør Level 1, Pædagog og Rideterapeut.

 

 

 

 

 

 

Vi har 2 undervisningshold for voksne, hvor der er 4 elever pr. hold: 

 

Børsterne mandag kl. 16.00-17.00.

Striglerne tirsdag kl. 16.00-17.00

 

På voksenholdene arbejder vi med rytternes forståelse af hestens signaler, adfærd, balance og opstilling, vejrtrækning og brug af kroppen under ridningen, grundteori, hesteforståelse og hestehåndtering.

 

Vores fokus er at dygtigøre rytteren, så denne kan hjælpe hesten til at bære sig korrekt uden unødvendig indvirkning og spændinger.

Der afsat 15 min. til strigling og opsadling og ca. 45 min. undervisning.

 

Al undervisning foregår udendørs både sommer og vinter - og vi bruger naturens muligheder og udfordringer i undervisningen.

 

På voksenholdene bruger vi både islandske heste og Fjordheste.

 

For at blive optaget på et af vores voksenhold, skal man have haft 2 enetimer hos Maja Frederiksen, med mindre man har deltaget i ridelejr.

 

 

 

 

 

 

 


Turridning i Hedeland og studieture i Island

Turridning:

Vi vil i perioder tilbyde vores faste elever at komme på rideture i Hedeland. Turenes formål vil være at øve de ting der er undervist i, og samtidig styrke elevernes indbyrdes relationer.

Turene er inkl.: hente hest, sadle op, ride ud, sadle af og har en varighed på 2½ time. Turene er kun for vores faste elever enten på hold eller enetimer.

 

 

Studieture:

Sammen med vores faste voksne elever har vi været på studieture i Island. Turene har indeholdt både undervisning og turridninger.

Her er lidt billeder fra studieturen i oktober 2015. 

 

 

Lene Østervemp, deltager i studieturen 2015 til Island:

"En fantastisk tur til Island. Vi oplevede at ride i sort sand på stranden, tur i de smukke bjerge med udsigt til vulkanen Hekla. Hestene var friske og veltrænede vi fik mange skønne tôlt ture med fart over feltet. Individuel undervisning om formiddagen af Ollavur han havde bare styr på de heste. Vi så nordlys flere gange, svømmede i naturligt opvarmet pool i den lokale svømmehal. En tur over det sædvanlige".