Frederiksens Isheste

Voksenhold

Generel information om deltagelse på vores voksenhold

 

Vi har lukket i skolernes ferier og på helligdage - der gives ikke erstatningstimer for de dage. Vinterferie er i uge 8. Hvis Familien Frederiksens Isheste aflyser timer gives der erstatningstimer.

 

Ansvar:

Al ridning og omgang med heste og ponyer hos Familien Frederiksens Isheste, samt færden på vores område, foregår på eget ansvar.

 

Smittebeskyttelse:

For at beskytte vores heste og undgå smitte, der i værste fald kan føre til aflivning, er det vigtigt at : tøj og udstyr bliver vasket/steriliseret efter brug i samvær med andre heste. Dette skal gøres hver gang udstyret/rytteren har været i kontakt med andre heste - selv en ridehandske med lidt hestesavl kan bringe smitte fra stald til stald.

 

Vægt:

Da den islandske hest er en lille hest, har vi en vægtgrænse på 85 kg.

 

 

Hold for voksne.

 

Vi har 2 hold for voksne.

Børsterne mandag kl. 16.00 med 4 pladser

Striglerne tirsdag kl. 16.00 med 4 pladser

 

Underviser: Maja Frederiksen: Uddannet B-instruktør i Dansk Islandshesteforening, Certificeret Centreret Rideinstruktør Level 1, Pædagog og Rideterapeut.

 

 

 

 

 

 

På voksenholdene arbejder vi med rytternes forståelse af hestens signaler, adfærd, balance og opstilling, vejrtrækning og brug af kroppen under ridningen, grundteori, hesteforståelse og hestehåndtering.

 

Vores fokus er at dygtigøre rytteren, så denne kan hjælpe hesten til at bære sig korrekt uden unødvendig indvirkning og spændinger.

Der afsat 15 min. til strigling og opsadling og ca. 45 min. undervisning.

 

Al undervisning foregår udendørs både sommer og vinter - og vi bruger naturens muligheder og udfordringer i undervisningen.

 

På voksenholdene bruger vi både islandske heste og Fjordheste.

 

 

 

 

 

 

 


Turridning i Hedeland og studieture i Island

Turridningshold:

Elever på vores voksenhold eller voksne elever som har fast ugentlig enetime kan deltage turridning i Hedeland. Turene er ca 1 gang om måneden fredag eftermiddag. Turene har til formål at øve de ting der er undervist i, og samtidig styrke elevernes indbyrdes relationer.

Turene er inkl.: hente hest, sadle op, ride ud, sadle af og har en varighed på 1½ time.

 

 

Studieture:

Sammen med vores faste voksne elever har vi været på studieture i Island. Turene har indeholdt både undervisning og turridninger.

 

 

 

Lene Østervemp, deltager i studieturen 2015 til Island:

"En fantastisk tur til Island. Vi oplevede at ride i sort sand på stranden, tur i de smukke bjerge med udsigt til vulkanen Hekla. Hestene var friske og veltrænede vi fik mange skønne tôlt ture med fart over feltet. Individuel undervisning om formiddagen af Ollavur han havde bare styr på de heste. Vi så nordlys flere gange, svømmede i naturligt opvarmet pool i den lokale svømmehal. En tur over det sædvanlige".