Frederiksens Isheste

Undervisning - enetimer

 

Undervisning - Enetimer mandag - fredag.

Enetimer kan bestilles af alle, uanset om man ønsker en enkelt time eller et mere fast forløb. Vi har enetimer for både voksne og børn.

 

Al vores undervisning tager afsæt i en pædagogisk tilgang.

 

I enetimerne arbejder vi først og fremmest med rytterens forståelse af hestens signaler og adfærd, balance, opstilling, vejrtrækning og brug af kroppen. Vores fokus er at dygtigøre rytteren så denne kan hjælpe hesten til at bære sig korrekt og adlyde uden unødvendig indvirken og spændinger.Hos os er der stor forskel på at bruge hesten som tranport eller at ride den - her rider vi. Ridning er ikke bare noget man gør, det kræver indsigt, kropsbevidsthed, teknik, tålmodighed og koncentration. Der ud over masser af træning.

 

- centreret ridning
- dressur
- anatomisk korrekt ridning
- horsemanship
- arbejde med hesten fra jord

- TREC

- teori

 

I undervisningen af børn bruger vi vores pædagogiske baggrund og møder barnet der, hvor det er rent udviklingsmæssigt - vi inddrager lag, ballance, kontakt mv.

 

I enetimerne er der afsat 15 min. til strigling og opsadling og ca. 45 min. undervisning.

 

Vi har en oplyst ridebane og en mindre ridebane som er overdækket og oplyst samt en rundpen. Endvidere har vi en TREC bane. 

 

Al undervisning foregår udendørs både sommer og vinter - og vi bruger naturens muligheder og udfordringer i undervisningen.

 

Undervisere:
Birgit Frederiksen: Begynder/letøvet, børn og voksne

Sarah Frederiksen: Begynder/letøvet, børn og voksne

Maja Frederiksen: Letøvet/øvet, primært unge og voksne

 

Generel information om deltagelse i undervisning.

 

Afbud til aftalte timer:

Der gives ikke erstatningstime ved afbud fra elevern, kun hvis Frederiksens Isheste aflyser gives erstatningstime.  Dog er det sådan, at for elever som har en fast ugentlig time eller fast time hver anden ugen, gives erstatningstime ved afbud senest på ugedagen 2 uger før den aktuelle time. Ved senere afbud gives ikke erstatningstime. 

 

Ansvar:

Al ridning og omgang med heste og ponyer hos Familien Frederiksens Isheste, samt færden på vores område, foregår på eget ansvar.

 

Smittebeskyttelse:

For at beskytte vores heste og undgå smitte, der i værste fald kan føre til aflivning, er det vigtigt at : tøj og udstyr bliver vasket/steriliseret efter brug i samvær med andre heste. Dette skal gøres hver gang udstyret/rytteren har været i kontakt med andre heste - selv en ridehandske med lidt hestesavl kan bringe smitte fra stald til stald.

 

Vægtgrænse:

Da den islandske hest er en lille hest har vi en vægtgrænse på 85 kg.

 

 

  


 


 

 

.