Frederiksens Isheste

Hvem er vi


Familien Frederiksens Isheste har eksisteret siden 2008 på Amager og flyttede i juli 2014 til Hedehusene, hvor vi åbnede Pædagogisk Center for mennesker og heste, på en 4-længet gård, som ligger helt ud til det store rekrative område Hedeland. Vores center ligger ca. 2 km fra Hedehusene by.

Hos Frederiksens Isheste vægter vi kvalitet, nærvær og hestevelfærd højt. Alle vores aktiviteter, såvel rideterapi, eneundervisning, holdundervisning for børn, unge og voksne og ridelejr mv. foregår med pædagogisk tilgang og sigte og tager afsæt i den enkeltes muligheder, formåen og behov.

Hestene trænes med centrering, anatomisk korrekt ridning og horsemanship. Vi rider selv alle elevheste jævnligt.
Hestenes fysiske rammer ligger så tæt op af deres natur, som det er muligt.
Derudover modtager hestene løbende massage af vores uddannede hestemassør, der masserer 4 heste om måneden.


Maja Frederiksen:

Født 1976. Ejer og stifter af Familien Frederiksens Isheste. Uddannet pædagog med erfaring indenfor normalområdet og arbejdet med unge rådgivning, arabiske og somalske børn samt psykisk syge.
 
 
Arbejder med rideterapi for børn, unge og voksne samt rideundervisning af unge og voksne. Underviser og foredragsholder i rideterapi, terapihesten og hestevelfærd. Underviser på vores voksenhold Striglerne og Børsterne samt giver enetimer til unge og voksne, letøvede og øvede ryttere. Maja har livslang erfaring med heste - og er 
det man ville kalde en ”perfektionistisk nørd” med hjertet på rette sted. 
 
 
Maja er uddannet instruktør under Dansk Islandsheste forening og den internationale organisation FEIF, Maja bestod alle sine eksamener i første forsøg til UG. Til Rideprøven red Maja sin 5 års 5 gænger Svarri fra Glyngøre. I undervisningsprøven trak Maja TRAV som emne og guidede alle elever godt igennem undervisningen. I teori kom Maja op i TRÆNING FRA JORD/JORDARBEJDE, hvor Maja imponerede både sensor og underviser i hendes viden og kunnen.
 

Efter B- instruktør uddannelsen fortsatte hun med Centreret rideinstruktør, uddannelsen som er en international uddannelse under CR.ORG.  Maja Bruger den centrerede ridning i al træning og undervisning. Hun opdaterer sig jævnligt og fik som et særtilfælde en anbefaling allerede på sin første update for en usædvanlig præstation inden for undervisningen af en nervøs rytter og hest.

 

Maja har deltaget på et utal af Horsemanship clinics, herunder været i USA og fulgt træningen af de vilde mustanger. Hendes største lærermestre har været/er hendes egen hesteflok der siden 2008 har varieret fra 20-46 heste i en stor blandet flok, i det daglige bruger hun 8-10 timer med hestene og har selv trænet og tilredet sine heste.

 

Maja får selv undervisning hver 2 uge på 3-4 heste i den Akademiske ridekunst og træning, det er igennem den klassiske dressur svaret skal findes på en velredet, sund og holdbar hest. I systemstræningen tager Maja udgangspunkt i hestens signaler og Andrew MC Leans forsknings basserede indlærings teori. Derudover er hun altid i gang med at tilegne sig ny viden, hvad enten det er inden for ridning, træning, hestevelfærd.

 

Maja er i 2019 blevet spurgt om hun vil være lægmand for Hestens værn og har takket ja til opgaven, da hendes hjerte banker for hestevælfærd.

 

 
B-instruktør FEIF level 1 ved Dansk Islandshesteforening
Certifiiceret Centreret Rideinstruktør Level 1
Modul 1 og 2 på skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Formand for Rideterapeutforeningen. www.rideterapeutforeningen.dk
Kursus i Horsemanship W.H.O + vejen tid hestens hjerne
Modul 1 på Dyreclairvoyance Skolen
Foredragsholder om rideterapi og pædagoisk praksis
Været underviser og kursusleder på kursus i Rideterapi for fagfolk
Underviser i hestevelfærd i samarbejde med dyrlæge Maria Nørgaard
Aktiv i arbejdet med at sidestille rideterapi med ridefysioterepil og at få anerkendt og sikret kvalitet for de mennesker der bruger og arbejder med rideterapien i Danmark.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Birgit Frederiksen:
Født 1952. Uddannet pædagog og har over 20 års erfaring, heraf arbejde både med normalområdet og specialområdet med udviklingshæmmede, sprogudvikling og børn med anden etnisk baggrund.
 
Arbejder med rideterapi af børn, unge og voksne, undervisning på børnehold og rideundervisning af børn, unge og voksne.
 
Bruger sin pædagogik og hesteviden i undervisningen af børn på vores børnehold: Føllene, Mulerne og Ishestene samt i enetimer med børn og unge.
 
Underviser primært børn i ridning/hest og voksne begyndere og letøvede ryttere.
 
Træner 1 under Dansk Rideforbrund
Modul 1 og 2 på Skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Sidder i bestyrelsen i Rideterapeutforeningen
Kursus i Horsemanship W.H.O + vejen til hestens hjerne
Fudlført modul 1 på Dyreclairvoyance Skolen
Foredragsholder om rideterapi og pædagogisk praksis
 

Modtager jævnligt undervisning af blandt andet:
VM-rytter Søren Madsen, fysioterapeut og eksamineret træner Claus Toftegård, dressurrytter og hestemassør Annemette Falck.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarah Isabella Frederiksen
Født 1997. Startede med at ride som 3 årig og har fået rideundervisning siden hun var 5 år. Har undervist i hest og ridning siden 2010.
 
Sarah er Certificeret Centreret Rideinstruktør Level 1.
 
Deltager i undervisningen på både børnehold og voksenhold. Giver eneundervisning til begyndere og letøvede ryttere.
 
Var udtaget som 1 ud af 8 til at repræsentere Danmark i Youth Cup 2014 på Island og opnår jævnligt fine resultater ved forskellige stævner, herunder blev nr. 7 til Fynsmesterskaberne og nr. 3 til DSU - Sjællandske Ungdoms Stævne. Sarah har været i praktik hos Chatrine Brusgaard, der har været 6 år på det danske landshold og har også arbejdet for tidligere landsholdsrytter Mille Kyhl.
 
I 2015 var Sarah i Island, hvor hun boede og arbejdede på et stort stutteri og trænings stald. Under opholdet deltog Sarah i alt arbejde, der var på stedet omkring hestene. Der ud over sad hun som dommersekretær i 3 dage på et af de helt store stævneanlæg tæt på Reyjkavik. Sarah var også en uge i bjergene, hvor hun hjalp landmændene med at indfange 1500-2000 får, det foregik på hesteryg. 
 
I 2016 er Sarah startet på uddannelsen til Hestemanager, en uddannelse som tager 3-4 år med teori og praktik. Har i den forbindelse været i praktik 1 måned i USA på et stort stutteri med islandske heste. En stor del af praktikken vil foregå hos Frederiksens Isheste.
 
 
 
 
 


 
Vi bruger hinanden både som sparrings og samarbejds partnere i det daglige arbejde. I Familien Frederiksens Isheste, bruger vi vores erfaringer og kompetencer fra en livslang hesteinteresse, kombineret med vores uddannelse.
 
Udover den daglige pleje og træning af heste og ponyer, bestræber vi os på at dygtiggøre os ved at deltage i kvalificeret undervisning, superversion og kurser. Samt følge udviklingen inden for ridning, hestevelfærd og rideterapi og tage relevante kurser for at arbejde i et miljø med konstant læring og forbedring
 
Vi er medlem af DI (Dansk islandsheste forening) og den lokale islænderklub Eldur.

Derudover underviser vi og er praktiksted for fagfolk, hvor vi giver en indsigt i pædagogisk ridning/rideterapi og hesten som pædagogmedhjælper i det pædagogiske arbejd samt giver supervision for institutioner og andre der arbejder med eller ønsker at arbejde med mennesker og heste.

Maja og Birgit er begge medlemmer af Dansk rideterapeut forening www.rideterapeutforeningen.dk