Frederiksens Isheste

Børnehold: Føllene, Mulerne og Ishestene

Generel information om deltagelse på vores børnehold.

 

 

Vi har lukket i skolernes ferier og på helligdage - der gives ikke erstatningstimer for de dage. Vinterferie er i uge 8. Hvis Familien Frederiksens Isheste aflyser timer gives der erstatningstimer.

 

Ansvar:

Al ridning og omgang med heste og ponyer hos Familien Frederiksens Isheste, samt færden på vores område, foregår på eget ansvar.

 

Smittebeskyttelse:

For at beskytte vores heste og undgå smitte, der i værste fald kan føre til aflivning, er det vigtigt at : tøj og udstyr bliver vasket/steriliseret efter brug i samvær med andre heste. Dette skal gøres hver gang udstyret/rytteren har været i kontakt med andre heste - selv en ridehandske med lidt hestesavl kan bringe smitte fra stald til stald.

 

Tilmelding til hold, undervisning og ridelejr eller tilmelding til rideterapi:
Vi beder alle der tilmelder eller indskriver elever om, at være opmærksom på, at eleven bliver tilmeldt det rette tilbud eller hold indenfor normalområdet, herunder ridehold, undervisning og ridelejr eller specialområdet, herunder rideterapi. Det er vigtigt, at alle elever bliver placeret, der hvor de har behov, således at de rette ressourcer er til stede. Dette er for både den enkelte elev, hestene, de øvrige elever og for vores tilrettelæggelse af arbejdet. Vi forbeholder os retten til at udmelde eller omplacere elever, der er tilmeldt under forkerte eller manglende oplysninger, uden tilbagebetaling af tilmeldingsgebyr, depositum mv. Er du i tvivl om placering af en elev, bedes du rette henvendelse til os, så vi i samarbejde kan finde den helt rigtige plads.
 

 

FASTE HOLD FOR BØRN


Føllene: mandag kl. 15.45-16.45, 7-11 år. Holdstørrelse 4 elever.
Mulerne: mandag kl. 17.00 - 18.00, , 7-11 år. Holdstørrelse 4 elever.

Ishestene: torsdag kl. 18.00-19.00, 10-14 år. Holdstørrelse 6 elever.

 

 

 

 

 

 

Udgangspunktet for alle hold:

Al vores undervisning sker med en pædagogisk tilgang. Vores instruktører er uddannede pædagoger med rideterapi som speciale.
 
Vi bestræber os på helhed og kvalitet - og ikke et tilbud hvor barnet sidder på ryggen af hesten fra start til slut. Vi har fokus på kontakten mellem barn og pony/hest. Vi bruger tid på pleje, adfærd, hestesprog og kontakt.
 
Det er vores erfaring, at børn begynder til ridning fordi de ønsker at beskæftige sig med heste, udfra en kærlighed og fascination af dette fantastiske dyr.

 

 

 


 

 

 

 

 

Føllene og Mulerne,  7-11 år (mandag) og Ishestene 10-14 år (torsdag).
Underviser: Birgit Frederiksen, pædagog, rideterapeut og instruktør.


Ridning er ikke en dominerende del af undervisningen, derfor går børnene hos os, ikke til ridning men til hest.


Både børn og heste elsker at lege, vi indrager derfor pædagogiske lege og redskaber i vores undervisning, så den bliver sjov for begge parter.


Når børnene rider foregår det altid uden sadel for at børnene får en god balance og lærer at følge hestens bevægelser.


Der bruges shetlandsponyer til undervisning på Føllene og Mulerne. På Ishestene bruges både Shetlandsponyer, Islændere og Fjordheste. Hvert barn har en fast pony/hest, når først barnet har skabt en god kontakt til sin pony/hest, er samarbejde og tilliden det vi bygger videre på.